Nu ar vi ater i Vientiane efter att ha spenderat en vecka i Luang Prabang norrover. Det var en trevlig vistelse, norra Laos ar bergit och frodigt med backar och dalar. Ganska mycket turister var det i Luang Prabang, eftersom staden finns med pa UNESCOs varldsarvslista, men da det ar lagsasong sa var det anda okej.
I Luang Prabang har vi tittat pa nagra av alla tempel som det kryllar av. Vi har aven tittat pa grottor med buddhor, akt bat pa Mekong, badat i vattenfall, tittat pa munkar som samlar in almosor kl 5 pa morgonen m.m. Bland hojdpunkterna var kajakpaddling med elefantridning, besok av en tempelgrotta lite utanfor Luang Prabang och en matlagningskurs som anordnades av en Laotisk resturang. Pa kursen fick vi laga typisk laotisk mat pa laotiskt vis, varefter vi fick ata upp det vi lagat. Det var kul och gott, forhoppningsvis kommer man kunna aterskapa nagon ratt hemma, om vi far tag pa ingredienser (gar det att kopa vattenbuffelgalla i Sverige?). Annars har det blivit lite shopping pa nattmarknaden och det har blivit en hel del god mat.
Imorgon aker vi till Myanmar, det ska bli spannande. Vi kommer antagligen inte att skriva nagot inlagg dar, sa rapport darifran blir nar vi kommit till Kina efter den 18 april nagongang.
|
En detalj fran ett tempel i Luang Prabang |
|
En del av Luang Prabang med bergen som omger |
|
Har badade vi, rena rama aventyrsbadet |
|
Vem ar gladast over att mata med banan, Ulrika eller elefanten? |
|
Kockarna med lackerheterna |
Laotisk mat, låter spännande! Det ser jag fram emot! Äter man med pinnar? Ingredienserna kan ju bli problem att skaffa i Dals Långed....Jag kan tänka mig att saluhallen i Göteborg har lite mera exotiska produkter.
SvaraRaderaNu väntar jag på att få höra hur ni har haft det i Burma.
Kram
Britt-Marie